Stangebyen rundt

Publisert av: Hamar og Hedemarken Turistforening
Annonse

Om turen

Denne eventyrskituren er avhengig av at snøforholdene er gode. Det er ikke en tur der du bruker de nyeste skiene dine!

Turen starter ved Stangehallen. Rett sør for idrettshallen starter løypa østover gjennom lekeplassen. Løypa følger Stasjonsstien et stykke før den bryter av og går mot Roa sør for Våletjern naturreservat. Nå bærer det over et jorde og rett opp i åsen der løypa igjen treffer Stasjonsstien ved Våleøgarden. Denne biten er litt vanskelig hvis det er lite snø, men det er en strekning med mange mulige opplevelser. Her kan du møte både hester, ponnier, rådyr og elg.

Nå følges løype og sti nesten fram til Tallbergroa der løypa bryter av og går ned gjennom den trolske bjørkeskogen der trærne står på geledd. Løypa følger så Terminalvegen et stykke nesten ned til jernbanen. Nå snur sporet og går nordover. Jernbanen krysses, og du kommer inn i det mer trafikerte løypenettet i Stange. Sporet krysser også fylkesveg 222, og du kan se Store Ree, Mjøsa og Stange kirke i det fjerne. Turen fortsetter vest for bebyggelsen i Stange og krysser vegen til Vestbygda ved Vestad. Her er det mange alternative løyper, og det kan være lurt å skrive ut kartet som er lenket opp nederst på denne siden. Det fine er at det er mange tilførselsløyper fra boligområdene i nærheten.

Turen fortsetter videre nordover, og du følger lysløypa i Stange et lite stykke. Idet du tar av fra lysløypa, kan du ta sikte rett mot låven på Guåker, som er et ruvende landemerke i terrenget. Ved Guåker krysser løypa jernbanen igjen. På begge jernbanekryssingene er det nødvendig å være på vakt og se om det kommer tog før man krysser.

Sporet går videre over fylkesveg 222 og snor seg rundt tettbebyggelsen i Stange før den svinger rett sørover og fører deg tilbake til Stangehallen. Hvis du har startet et annet sted enn Stangehallen, kan du fortsette litt østover og ta til høyre ved Roavegen. Da kommer du inn på samme løype som er beskrevet i starten.

Turen er på 14 km.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkering ved Stangehallen eller ved en av tilførselsløypene til runden.
Annonse

Publisert av

Hamar og Hedemarken Turistforening