Huldreheim

Annonse

Om hytta


Huldreheim åpnet 12. mai 2019, og er derfor en helt ny og lett tilgjengelig hytte i Østmarka. Passer fint for barnefamilier. Hytta har 8 sengeplasser fordelt på to rom og 10 madrasser på hems. Kort adkomst fra parkering ved Hekner innenfor boligområdet ved Flatby. Eller parker ved Marikollen. Hytta er utstyrt med gassbluss og vedfyring og har solcellepanel. Sengene har dyner og puter. Ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i Ramstadsjøen. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel. Forhåndsbooking av sengeplasser.

Generøs giver

Hele den flotte hytta med tilhørende uthus er gitt av en meget generøs mann fra Rælingen, nemlig Håkon Ljøgodt. DNT Oslo og Omegn takker Håkon for gaven og foreningen er sikker på at hytta kommer til å bli en svært populær hytte for barn, unge og folk i alle aldre.

Bestilling

Huldreheim er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hyttene, men kun medlemmmer av DNT får tilgang til nøkkelen. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Ingen kan likevel bortvises. Hytta disponeres fra kl. 14:00 ankomstdagen til kl. 14:00 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta.
Bestill plass på hytta

Utstyr

Vedovn til oppvarming, gassbluss til matlaging, basisutstyr for matlaging og oppvask, stearinlys og dopapir, dyner, puter og tepper.
Ta med all mat, gjerne litt ekstra stearinlys (ikke telys) og dopapir, lakenpose eller sovepose. Hodelykt er lurt å ha med i den mørke årstiden.
Hver enkelt må gjøre rent etter seg. Hovedregelen er at du bør forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.
Hytta har solcellepanel, men ikke innlagt vann.

Vannkilde

Vann hentes i Ramstadsjøen og bør kokes før det drikkes.

Beskrivelse av hytta

Hytta er 52 m2, på ett plan pluss hems. Stue og kjøkken i åpen løsning. Stua er møblert med sofagruppe. Det er to soverom med to køyesenger i hver (4 sengeplasser på hvert rom) og 10 madrasser på hemsen.
Utedoen ligger mellom hovedstien og hytta.

Historien

Les om de andre ubetjente hyttene som DNT Oslo og Omegn har i Oslomarka

Kart.

Kart finner du i dntbutikken

Fasiliteter

  • Mobildekning
  • Teltplass
  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Det enkleste er å gå fra parkeringen ved fotballbanen ved Espira barnehage i Nautåsvegen. Derfra er det 2,7 km inn til Huldreheim. Kjør 2,5 km sørover fra rundkjøring ved Marikollen (FV 120), ta til høgre inn Tristilvegen og ta så 3. veg til venstre. Eventuelt buss 350, stoppested Engerhagan.


Alternativt fra Marikollen idrettspark hvor det er utfartsparkering og bussmuligheter - stoppested Marikollen skole/Fjerdingby skole. Ca. 4 km å gå.

Ønsker du å gå litt lenger, er Losby, med stor utfartsparkering, et flott utgangspunkt.

Adkomst vinter

Beskrivelse av skiløypetrasé kommer vinteren 2019/20.

Annonse

Eier

DNT Oslo og Omegn